Naar de inhoudNaar de hoofdnavigatie
Bereikbaarheid
Waar kunt u ons vinden
Startpunt excursies

De excursies naar de prehistorische vuursteenmijn starten op de parkeerplaats tegenover Eetcafé Riekelt (Rijksweg 184, 6247 AN Rijckholt)

Let op!
Het is ruim 1.5 km lopen van de parkeerplaats naar de vuursteenmijn met een hoogteverschil van ongeveer 70 meter. De wandeling gaat in een rustig tempo maar toch is het aan te raden stevige schoenen te dragen. Helaas is de excursie niet geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn. In de mijn is het gedurende het hele jaar 11°C. Een vest of jasje is handig om mee te nemen.

Ingang Infocentrum Mijn Rijckholt

De ingang naar het informatiecentrum Mijn Rijckholt bevindt zich links naast de kerk, door de deur met het heiligenbeeld erboven.

Infocentrum Mijn Rijckholt
Rijksweg 186
6247 AN Rijckholt

Informatiecentrum
1. Informatiecentrum
Bloesem
2. Bloesem
Kaart met parkeerplaats
3. Kaart met parkeerplaats (Zie ook op Google Maps)
Auto

Bereikbaar vanaf de A2 Maastricht/Luik afslag 57 (Eijsden/Oost-Maarland). Daarna eerste straat linksaf richting Rijckholt. Eenmaal in Rijckholt aangekomen ligt de parkeerplaats tegenover Eetcafé Riekelt aan uw rechterzijde

Parkeren

U kunt gratis parkeren op de parkeerplaats tegenover Eetcafé Riekelt. (Rijksweg 184, 6247 AN Rijckholt)

Openbaar vervoer

Neem van station Maastricht buslijn 57 van Arriva richting Gronsveld. Stap uit bij de halte Kampweg/Rijksweg in Gronsveld. Loop ongeveer 1.8 km de rijksweg af richting Rijckholt. Het startpunt van de excursie bevind zich op de parkeerplaats links tegenover Eetcafé Riekelt.

OV fiets

Bent u in het bezit van een persoonlijke OV-chipkaart of NS Flex abonnement dan kunt u op station Maastricht een OV fiets huren. Kijk voor de voorwaarden op de site van de NS.

Start rechtdoor als u de fietsenstalling bij het station uitkomt. Bij de stoplichten slaat u linksaf naar de Wilhelminasingel. Fiets rechtdoor, de weg heet nu de Avenue Ceramique. Bij de rotonde rijdt u rechtdoor onder de Kennedybrug door op de Limburglaan. Blijf langs de Maas fietsen richting het zuiden (via de Hoge Weert). Sla achter de brandweerkazerne ( u bent de stadsgrens van Maastricht inmiddels gepasseerd) links af over de Köbbesweg richting Gronsveld. Fiets over het viaduct van de A2 autoweg en neem bij de rotonde de eerste afslag. Houd bij de y-splitsing in de weg rechts aan (Rijksweg) en vervolg deze tot in Rijckholt. De parkeerplaats waar de excursies starten ligt tegenover Eetcafé Riekelt.